Erasmus+ Projemiz

Erasmus+ Projemiz "HAYDİ ÇOCUKLAR AVRUPA'YA"

21.06.2022 1067

Öğrenci hareketliliği kapsamında planlanan "OKUL ÖNCESİ STAJ" konulu eğitim faaliyetlerine 4 öğretmen 12 çocuk gelişimi öğrencisi

13.03.2022 - 02.04.2022 tarihleri arasında Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Praha'da  (Prag) katıldı.

Proje sunum videosu için tıklayınız

FOTOĞRAFLARLA PROJEMİZ...

21-06-202221-06-202221-06-202221-06-202221-06-202221-06-202221-06-202221-06-202221-06-2022

PROJEYE NEDEN BAŞVURDUK?

Erken çocukluk dönemi, insan gelişiminin başlangıç noktasıdır. Okul öncesi eğitim, çocuğun gelişim alanlarını destekleyerek yetişkinlik döneminde daha üretici ve verimli olmasına ve var olan potansiyelini ortaya daha kolay bir şekilde çıkarmasına yani kendisini keşfetmesine olanak sağlar. Son yıllarda okul öncesi eğitimin önemi daha da çok hissedilmektedir. Günümüzde yaşamın ilk beş yılının önemine değinen araştırmacılar, bu ilk yılların kişinin gelecekte nasıl bir birey olacağının belirleyicisi olduğunu vurgulamaktadır. Okul öncesinin bakanlığımızca da önemli olduğunun vurgulanmaktadır.

Okul öncesi eğitim programı sürekli gelişmekte ve güncellenmektedir.  2013 okul öncesi programında  «Eklektik» eğitim yaklaşımı benimsenmiştir. Eklektik eğitim yaklaşımı Türk Milli Eğitim ilkelerine uygun farklı eğitim yaklaşımlarının bir arada kullanılmasıdır. Bu projenin yurt dışında kullanılan farklı eğitim yaklaşımlarının gözlemlenmesi amacıyla güzel ve verimli bir deneyim olacağını düşündük. Projemiz sayesinde yurt dışında uygulanan okul öncesi eğitimi gözlemleyerek kendimizi de geliştirmeyi, deneyimler kazanarak öğrencilerimizin hayatına dokunmayı, daha sağlıklı gelecek nesiller yetiştirmeyi ve Avrupa standartlarında bir kurum olmayı hedefledik.

PROJEYİ UYGULAYARAK NE ELDE ETMEK İSTEDİK?

Avrupa'daki okullarda kullanılan öğretim ve eğitim yöntemlerinin işleyişinin yerinde gözlemlenmesi, böylece etkili öğretim stratejileri hakkında daha fazla donanım ve pedagojik bilgilere sahip olunmasını,

Okulumuzda çocuk gelişimi alanı öğrencilerinin farklı eğitim ortamlarını gözlemlemesini,

Gözlemlediğimiz güçlü yanları anaokulumuza entegre ederek eğitimin kalitesinin artırılmasını,

Öğrencilerin akran ilişkilerini geliştirmesini,

Farklı deneyimler sahibi öğretmen ve öğrenci profiline sahip olunmasını,

Kültür alışverişi sağlayarak dil öğrenme becerilerinin geliştirilmesini,

HANGİ FAALİYETLERİ GERÇEKLEŞTİRDİK?

Projemiz onay alıp sözleşme imzalandıktan sonra okul idaresi, projeyi yürüten ekip ile toplantı yaptı. Bu toplantıda; Projenin konusu, faaliyetleri ve amaçları hakkında bilgilendirmeler ve görev paylaşımları yapıldı.

Projemizin tanıtımı ve yaygınlaştırılması konusunda planlamalar yapıldı.

Okul idaresi ile kurs öncesi hazırlıklar konusunda görüş alışverişinde bulunuldu

Eğitim faaliyetlerinin yanında Praha'nın kültürel özellikleri ve sosyal yaşamı keşfedildi.

Kursta edinilen deneyim ve bilgileri uygulamak, geliştirmek ve yaygınlaştırmak katılımcıların görev ve sorumluluğunda oldu.

Kursun bitiminde katılımcıların edindikleri bilgi, beceri ve deneyimleri, Erasmus platformları ve sosyal paylaşmaları ile yaygınlaştırmaları sağlandı.

Ayrıca projemiz, öncelikle okul öğretmenlerine ve öğrencilerimize bu toplantı ile tanıtıldı.

PROJEMİZİN SONUÇLARI NELERDİR?

Projemizin katılımcılarda;

Praha'yı kapsayıcı 2 kurumda eğitim sistemi ve uygulamasının tanıtılmasını

Okul öncesinde uygulanan farklı yaklaşımların tanıtılmasını

Kurs sağlayıcı kurumdan düzenlenen Katılım Sertifikalarının alınması,

Öğrenmeyi teşvik eden ve herkese fayda sağlayan bir dizi öğretim stratejileri edinilmesi,

Yabancı dil becerilerinin, dijital eğitim ve teknoloji kullanımının geliştirilmesi gibi sonuçları olmuştur.

Kurumumuzda ise çevre kurumlarca örnek bir okul olması gibi sonuçlara ulaşılmıştır.