“İlk Kütüphanem ve Masalım” Projesi

“İlk Kütüphanem ve Masalım” Projesi

“İlk Kütüphanem ve Masalım” Projesi

Kütüphaneler, çocukların kitapla en çok karşılaştıkları, okuma kültürü ve alışkanlığı kazandıkları ortamlardır. Bu yüzden, çocuğun temel yaşam ve okuma becerilerini kazanmasında önemli rol oynar, onlarda okuma kültürünü başlatır, okuryazarlık becerileri ile destekler. Buna rağmen küçük yaş dönemi çocuklarına yönelik kütüphane hizmetleri göz ardı edilmektedir.

Okul öncesi dönemindeki çocuklar okuma alışkanlığını kazanmaya yönelik çalışmalara hazır, düşünmede ve hareket etmede aktiftirler. Bu kapsamda okulumuz anaokulu öğrencilerimizin kütüphaneye ilişkin deneyimlerini artırmak, okuma kültürü ve alışkanlığı kazandırmak amacıyla Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Osman BABADAĞ ve Çocuk Gelişimi Öğretmenimiz Nurgül Berkinç koordinatörlüğünde “İlk Kütüphanem ve Masalım” projesini başlattık.

Anaokulu öğrencilerimize, kütüphane ve kitap sevgisi aşılamayı hedeflemektedir. Projemiz bu eğitim-öğretim yılı boyunca devam edecektir. Kitap ve kütüphanenin önemi hakkında öğrencilerimiz bilgilendirildi. Ardından masal kitabı okuma etkinlikleri Nurgül Berkinç tarafından gerçekleştirildi. Mutlulukları yüzlerine yansıyan öğrencilerimizle haftaya kütüphanede buluşmak üzere sözleşip bu haftaki etkinliğimizi gerçekleştirdik.

02.01.2024 117

 

02-01-2024

                                                        02-01-2024

02-01-2024

02-01-2024


 

 02-01-2024

02-01-2024